top of page

BRENN.

Alt ved brenn. viser at rocken fremdeles kan være uredd, fri, uhøytidelig og fargesprakende, og dessuten påvirket av usannsynlige referanser fra andre musikalske leire. Duoens unike blanding av rockens kompromissløshet kombinert med popens lekenhet og sjarm, har gjort at de skiller seg ut i musikklandskapet og stadig tiltrekker seg nye trofaste fans.

Reisen til brenn. startet da Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen møttes på Lillestrøm Videregående. «Spiller du trommer?» spurte Edvard. Det var starten på et vennskap mellom to ganske forskjellige typer med det samme bankende hjertet for punk svøpt i popmelodier.

2022 ble startet med et brak da brenn. slapp sitt andre album «Vandrer på solskinn» allerede 7. januar. Albumet er en maktdemonstrasjon uten like som viser en moden lekenhet rocken verdig, og er en ultimat oppfølger til debutalbumet «Elsker» fra 2019. «Elsker» skaffet brenn. deres første Spellemann-pris i kategorien «Årets rock», og i tillegg ble de nominert i kategorien «Årets nykommere». Med alle lovord og trilling av høye terningkast fra Norges samlede musikkpresse, skal man absolutt ikke se bort ifra at brenn. hanker inn ytterligere Spellemannsnominasjoner for «Vandrer på solskinn».

2022 var travelt for brenn. også på livefronten; de solgte ut Rockefeller i Oslo for første gang og inviterte publikum til moshpit på festivaler gjennom sommeren i hele landet. Bandets forrykende liveshow har ført til et rykte som et av landets aller beste liveband, som blant annet vist under deres opptreden på P3Gull sammen med Kjartan Lauritzen. 2022 avsluttet de med å lansere deres helt egen festival - brennapalooza. - der de to venuene i Oslo og Trondheim ble fylt til randen over to dager. Live har duoen med seg fullt band, der humor og spontanitet står sentralt i konsertfilosofien.

bottom of page